Ondergrachts Parkeren

Ecological Management Institute pleit al vele jaren voor Ondergrachts Parkeren in Amsterdam. Ondergrachts parkeren is een uitstekende oplossing voor het auto probleem in de oude binnenstad van Amsterdam.

In februari 2006 kregen wij de kans om voor de commissie verkeer en vervoer, van de gemeenteraad Amsterdam, onze plannen voor het pilotproject onder de Herengracht te presenteren. Bijna alle partijen waren vóór onze plannen. In maart 2006 kwam er een andere samenstelling binnen het college van Amsterdam en waren de plannen helaas van de baan.

Ondergrachts parkeren geeft de grachten terug aan de bewoners en de bezoekers van de stad. Veel van het auto verkeer kan onder water gaan plaatsvinden. Sinds 2006 is de binnenstad op de lijst gekomen van cultureel erfgoed. Volgens sommige politici mag je dan niets meer veranderen aan het stadsbeeld, niets is minder waar. In Brugge (België) hebben ze hier ervaring mee. Wanneer de historische binnenstad een serieuze verbetering ondergaat dan staat dat de regels van de Unesco niet in de weg.

Amsterdam kent al jaren ernstige parkeerproblemen in de binnenstad. Ook is er een te grote hoeveelheid luchtvervuiling en autoverkeer, dit kan opgelost worden onder water. Een groot pluspunt is dat het de stad en de inwoners geen geld hoeft te kosten. Deze Ondergrachtse parkeergarages worden met privaat geld gebouwd, zo wordt er winst op gemaakt en krijgt de gemeente een deel van de inkomsten. Hiermee wordt voorkomen dat sommige bewoners subsidie krijgen op parkeerplaatsen en anderen niet.

Ook bij Chinatown hebben wij een plan gelanceerd voor een parkeergarage onder de Gelderse Kade, ondanks de weerstand van een lokale ondernemer. Niet alleen kan het parkeerprobleem worden opgelost, Chinatown heeft haar eigen parkeergarages. Dit voor de vele Chinese bezoekers uit heel Europa die Amsterdam als haar “thuishaven” zien. Het grote voordeel aan dit plan is dat de vele diesels van de straten gaan, waardoor er minder luchtvervuiling ontstaat.

Amsterdam bezit velen vierkante meters die worden gebruikt voor parkeren en autorijden. In deze tijd van economische ontwikkelingen en enorme toename van bezoekers kan er in de oude binnenstad ruimte worden gemaakt. Dit in de vorm van parkeerplaatsen en wegen onder water aanbrengen. Het voordeel van onder water aanbrengen van deze faciliteiten is dat u geen overlast heeft tijdens de bouw. Het werk is binnen de grachtenmuren waardoor er geen kosten voor de gemeenten en burgers zijn.

Een ander voordeel van onder water aanbrengen van deze faciliteiten zijn de lagere tarieven voor parkeren, schonere lucht en stillere omgeving. Kijkend naar de toekomst, de auto die op waterstofgas rijdt en gelijk een energie centrale is. Met 400 geparkeerde auto’s onder het water van de grachten van Amsterdam hebben wij een energie centrale van 36.000 kWh.

Onze projecten

Bekijk hier de geweldige projecten waar wij aan mogen werken.

Ecological Management Institute

Ecological Management Institute
Geertruida van Lierstraat 75
Amsterdam

P.O. box 15641
1001 NC Amsterdam

Phone: + 31 (0)6 22 92 89 63
E-mail:info@ecomani.eu

Ecological Management Institute
Geertruida van Lierstraat 75
Amsterdam

P.O. box 15641
1001 NC Amsterdam

Phone: + 31 (0)6 22 92 89 63
E-mail: info@ecomani.eu